31 Mayıs 2013 Cuma

Garpuza Gel!!!;-)


                        

Oleyto Bilbao:D


Raporlu olsam da yine haftasonun gelişi Cuma'dan belli diyerek büyük bir keyif yaşıyorum:-) Bugünün Cuma olması dışında ekstrasellüler güzel anlamları daha var:-); ruhunu adeta çamaşır suyu ile çitilemiş gibi haytımın en temiz insanlarından birisinin doğum günü olması bugünü pembeleştiriyor. Julius Richard Petri amcanın da bugünü güzelleştirmekte katkısı büyük tabi. Kendisi 161 yıl önce, bu aralar insanlardan çok gördüğüm petri kabını icat etmiş. Çok güzel iyi yapmış:D Petrisine sağlık;-)



30 Mayıs 2013 Perşembe

Kimsin Acaba?:-)


En çok Eminem Alexander Severus'a benziyor! Bir aralar bizim sınıfta da Julius Caesar'a olmayan ikizi kadar benzeyen bir abi vardır:-) Ben kime benziyorum acaba?!

Lütfen Ölü Taklidi Yapma!

"Hiç bir zaman ölü taklidi yapma! 
Hiç bir şeyin kalbini kirletmesini izin verme.
Hayatta kalabilmek için kalbine sahip çıkman lazım. 
Arada sırada kalbini meleklere göster ve onlardan kalbini muayene etmelrini iste;
Bütün giriş çıkışlarını kontrol edip içinde gerekli miktarda mutluluk depolayıp depolamadığını baksınlar!
Depon boşalmak üzereyse pencere kenarına gidip gökyüzüne bak.
Allah geçene kadar bekle ve bakmaya devam et;
O zaman Ona seslen;
Adıyla seslen;
Sana dönüp ne istediğini kesin soracaktır.
Ne istediğini süslemeden sade bir dille talep et.
Senin için iyi olan hiç bir şeyden mahrum edilmeyeceğinden emin ol..."


29 Mayıs 2013 Çarşamba

Edebiyat Bandanası

Bu aralar bazı cümleler o kadar çok tekrarlanıyor ki onları bandanayla kafama tutturasım geliyor! Gerçi küçüklüğümden beri tekrarlanan edebiyat araçları, kafamda çok ender uyanık dolaşan şüphe canavarını uyandırıyor!Herhalde bu tekrarlanan cümleciklerden olsa gerek; bu baharda yaşadığım alerjik reaksiyonlar çift yönlü reaksiyon grubundan olup bir türlü ana ürünle sonlanmıyor:-( Power Puff Girls kızları gibi BEN, KALBİM ve AKCİĞER'im olmak üzere üçlü kız kuruları gibi ortalıkta dolaşıyoruz. Enerjim ancak saat 14-15'e kadar dayanıyor. Ondan sonra oksijeni zamla almam gerektiği için bir nefes alıp beş veriyorum. Akciğerim okula gitmem için yetersiz görüldüğü için dinlenme fazına girdim. Neyse ki bu aralar evde olmak beni mutlu ediyor. Bir de bu hastalık bahanesi ile iki yıldır mahrum bırakıldığım tatil için planlar yapabiliyorum...   



27 Mayıs 2013 Pazartesi

Ayakkabı Aşkına:D

Bu karakter sahibi ayakkabılar arasında en çok süpürgeli ve omurgalı ayakkabıları beğendim:-) Ya siz?







23 Mayıs 2013 Perşembe

Mevlana Dediğiyse Doğrudur!

Be With Those Who Help Your Being
"Be with those who help your being.
Don't sit with indifferent people, whose breath
comes cold out of their mouths.
Not these visible forms, your work is deeper.

A chunk of dirt thrown in the air breaks to pieces.
If you don't try to fly,
and so break yourself apart,
you will be broken open by death,
when it's too late for all you could become.

Leaves get yellow. The tree puts out fresh roots
and makes them green.
Why are you so content with a love that turns you yellow?"

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Kitabın Babasısın;-)


Yaşasın HAYAT!


Son günlerime sıçratılan gri hüzne rağmen hayatın damarlarındaki kan hala kırmızı akıyor. Ağızlarından soğuk fitne dışında bir şey çıkmayan insansı organizmalara rağmen hayatın bedeni sıcacık. Her gün ter kokusu eşliğinde sakız psikolojisi ile yaptığım metrobüs yolculuklarına rağmen hayatın nabzı hala 300-500 atıyor:-) 
Büyümemin daha az sancılı olması için SABIR biriktirebildiğim için çilek aromalı hissediyorum.  Balıkların umursamazlığını taklit edebildiğim için çok ama çok pembe hissediyorum! Biliyorum ki "ne kadar çok şeyi yok sayarsam, kendime o kadar çok Yaşam Alanı açıyorum!". Bazı olaylar ve insanlara karşı son kararımın UNUTMA jokerimi kullanmak olduğundan dolayı temizlenmiş hissediyorum.


Ailem ve dostlarım sayesinde dolu dolu hissediyorum. Güneşsiz günleri bana acı karşılığında sunan Bulut taklidi insanları hayatımdan silebildiğim için çok ama çok parlak hissediyorum. Ve eminim Allah pencereleri sıkıca kapatıp kapıları kitliyorsa beni dışarıdaki fırtınaya karşı koruyordur... 

21 Mayıs 2013 Salı

Fiyonklu Kararlarım Geldi!

Artık malum yerde memnuniyet koleksiyonu biriktirmekten vazgeçtim:-( Kendimi tanıtmak için yaptıklarımı yetersiz gören insanlar için cümle kurarak kelimeleri israf etmeyeceğim. Çakal Karlos'lardan öğrendiğim gibi iyiliğimi sadece dostlarıma, arkadaşlarıma ve iyilik gördüklerime karşı limitli olarak kullanacağım.



Ağzı beyninden önce aktifleşen Küçük Beyinlere karşı makbul koyun psikolojisine kapıdan çıkana kadar bürüneceğim:-( 
Hayati berbat etmek için bünyesinde gerekli olan tüm donanıma sahip olan bazı insanlara karşı susuyorum ve biliyorum ki Allah duyuyor.




Her zaman yaptığım gibi kimseden iyilik beklemeyeceğim! Çünkü anladım ki bireysel yararların olduğu edebiyatta BİZ diye bir kavram yoktur. Don Kişot'luğumu yaşamak adına zırhımı etrafımdakileri korumak için çıkarıp kendimi savunmasız bırakmayacağım. Nasıl olsa her türlü üzülen ben olacağım. Ama hiç değilse bir de 'filtreden geçirilmiş safım!' diye bonus hüznüm olmaz!  


Sadece iyiliği sözlerinde sergileyen insanlardan uzak durmaya çalışacağım (bkz: çalışmak yapmak ile eşanlamlı değildir:D). Gerçi O insanları da anlamaya çalışıyorum; emanete ihanet etmek istemedikleri için olsa gerek, ezelde teslim aldıkları İyilik Paketi'ni fabrika çıkışı gibi iade etmeye düşünüyorlar;-) 

Ve bunu uygulamaya koydum bile:-)...

Merhaba, Ben Kapitalizm!

Bu yazının yazarı kim bilmiyorum. Fakat sizinle paylaşmak istedim;



"Ben Kapitalizmim ve kızlarınızı Barbie'lerle büyüttüm, sizden estetik operasyon için para istiyorlarsa bu şaşılacak bir durum değil...
Ben Kapitalizmim ve çıkarlarım uğruna üstünüze moda endüstrisini saldım!
Sonuç: 17 yaşındaki kızların %78'i dış görünüşlerinden rahatsız.
Ben Kapitalizmim ve bir kadının bir moda dergisini 15 dakika karıştırması kendi vücuduna duyduğu memnuniyetsizliği %50 artırmaya yetiyor!
Ben Kapitalizmim ve işyerlerinde çalışıyor olmak yerine protesto gösterilerine katılan insanlar beni çıldırtıyorlar!
Dünya çapında yükselen anarşi, bu inatçı protestolar da neyin nesi? Yeni Apple ürünlerini beğenmediniz mi?
Ben Kapitalizmim ve bakış açınızı öyle bir değiştirdim ki, hırsız ve elitist bir CEO'nun hayat hikayesi sizin için "azim ve başarı hikayesi".
Ben Kapitalizmim ve ortalama bir insanın günde 5.5 saat TV izlediği bir toplumda alaşağı edilmek gibi bir kaygım yok!
Ben Kapitalizmim ve Steve Jobs tabii ki çok önemli biriydi, ancak %1'inizin ihtiyacı olan makineleri ucuz işçilerle üretmekte çok mahirdi.
Elbette bütün kapitalistler birer "aziz" gibi konuşacaklar, tıpkı Bill Gates gibi, 150 milyon dolarlık 66.000 m2 bir evde yaşayan bir aziz.
İnsan haklarını falan unutup kapitalizme iyice dalın! Fred Shuttlesworth da Steve Jobs gibi dün öldü ama hanginiz onu tanıyorsunuz ki?
Ben Kapitalizmim ve dün en mutlu günlerimden birini yaşadım, bencil bir kapitaliste, gaddar bir patrona aziz muamelesi yapmanız müthişti!
Ben Kapitalizmim ve benim yüzümden ortalık miras kavgaları yüzünden kanlı bıçaklı olmuş akrabalarla dolu.
Hepiniz birer yalancısınız çünkü kendinize istediğiniz şeyi elde edince mutlu olacağınızı söyleyip duruyorsunuz.
Her yıl 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz bir koşu bandının üstünde fazla yediklerinizi eritmek için ter döküyorsunuz!
Ben Kapitalizmim ve benim yüzümden dünyada 600 milyon obez ve 1.4 milyar aç insan var!
Ben Kapitalizmim ve Starbucks için kahve temin eden bir çiftçinin oradan bir bardak kahve satın alabilmesi için 3 gün çalışması gerek!
Ben Kapitalizmim ve Batı dünyasından her yıl 3.5 milyon kişi Uzak Doğu'ya seks turlarına gidip çocuklarla ilişkiye giriyorlar!
Ben Kapitalizmim ve Uzak Doğu'da 6-12 yaş arası kızlar 200$ gibi komik bir miktarla seks kölesi olarak satılıyorlar.
Ben Kapitalizmim ve "serbest piyasa ekonomisi" dünyanın en büyük yalanı.
Ben Kapitalizmim ve Amerikalıların %24'ü eğer milyarder olmaları için gereken bu olsaydı bütün ailelerini reddedebileceklerini söylüyor.
Ben Kapitalizmim ve kadınlara sesleniyorum! Lütfen birer obje haline geldiğinizi aklınıza getirmeden Victoria's Secret'a koşun.
Victoria's Secret ülkelerime Türkiye de ekleniyor, incecik bir parça çamaşıra 80$ verince çok çok mutlu olacağınızı garanti ediyorum!
Ben Kapitalizmim ve bütün zavallı kölelerim yarın akşam Vogue Fashion's Night Out'un tadını çıkaracaklar mı?
Ben Kapitalizmim ve 15 yaşındaki bir çocuğun iPad alabilmek için böbreğini sattığını duyunca zevkten dört köşe oldum!
Ben Kapitalizmim ve Madonna'nın sadece Londra'da 8 evi var, ortalama 600 evsize barınak olabilecek büyüklükte.
Ben Kapitalizmim ve Tayland'da Disney fabrikası için çalışan bir çocuğun Disneyland'e girecek parayı çıkarması için 55 gün çalışması gerek.
Afrika kıtası dünyanın altın rezervlerinin %90'ını elinde bulundurmasına rağmen, dünyada sadece 4 tane Afrikalı milyarder var.
Ben Kapitalizmim ve Afrika kıtasından her sene 8.5 milyar $ değerinde pırlanta çıkıyor, kıtanın açlık sorununu çözmeye yetecek miktar...
Ben Kapitalizmim ve siz pırlantalara bayılırsınız, Hindistan'da 1 milyon kişi günde sadece 1.2 dolar kazanarak o pırlantaları üretirken.
Dünyayı sarışın kadınların güzel olduğuna inandırdım, bu yüzden Asya kıtasında 300 milyon kadın düzenli olarak beyazlatıcı sabun kullanıyor.
Ben Kapitalizmim ve sizin hayatlarına özendiğiniz Hollywood yıldızlarının % 64'ü kokain bağımlısı.
Ben Kapitalizmim ve yılda 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz aynı tişörtü haftada iki kez giymeye utanıyorsunuz.
Ben Kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, artık farkına varın, taptığınız tek tanrı benim!!!
Ben Kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, Müslümanlar 5 yıldızlı Kabe manzaralı otellerinde, "ibadet" ederlerken?
Ben Kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, Müslümanlar kutsal topraklarına gittiklerinde bile alışverişe koşarken?
Ben Kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, bütün dünya Hristiyan bayramı Noel'i sırf alışveriş yapıp eğlenmek için "kutlarken"?
ABD'de 7 milyon evsiz insanın olduğundan kimsenin haberi yok çünkü TV'de gördüğünüz Amerikalıların hepsi havuzlu villalarda yaşıyorlar.
Ben Kapitalizmim ve yine başardım! Bütün kadınları dolapları tıka basa dolu olduğu halde giyecek hiçbir şeyleri olmadığına inandırdım.
Dünya nüfusunun %50'si dünya kaynaklarının ve zenginliklerinin %1'ine sahip.
Dünya nüfusunun %1'i dünya kaynaklarının ve zenginliklerinin %50'sine sahip.
Ben Kapitalizmim ve bankacılar benim evlatlarım.
Amerikalıların %85'i ekonomik durumlarını iyileştirebilecekse faşist bir hükümeti seçebileceklerini söylüyor. İşte kapitalin gücü!
Amy Winehouse gibi bağımlılara acırken hepinizin birer bağımlı olduğunu unutmanız ne kadar komik, zavallı tüketim bağımlıları!
Ben istediğim kadını elde ederim, biraz altın, biraz pırlanta, biraz şan şöhret, birkaç güzel vaat, tamamdır..."

18 Mayıs 2013 Cumartesi

Kırmızı Hissediyorum:-)

Bu mevsimde çok sık kırmızım geliyor:-D(bkz: kırmızı renkli meyvelerin çağrısına verilen fizyolojik yanıt); çilek, kiraz, vişne ve çocukluk aşkım şeftali. Bu gün mevsimin ilk ergen şeftalileri ile meyveli tatlılara giriştim. Tek yumurta ikizi şeftali kardeşleri güzelce elektrikli mangalda makyaj yaptırdım. Sonra da kendime vanilyalı dondurma ve dondurma düşmanı anneme süzme yoğurdu balla öpüştürüp şeftali tahtına oturttum:-) Siz de deneyin...     




Bana Renk Lazım!


Veee okula gitmek zorunda olmadığım şahane bir hafta sonuna ev sahipliği yapıyorum. Ergenler gibi sorgulanmanın olmadığı, büyümenin verdiği acılardan uzak iki gün. Hayatımı renklendirmek için yeterli bir zaman aralığı:-) Hafta sonunuz mutluluk avcılarından, kalbinize taş atanlardan ve karanlıktan uzak geçsin:-)   

17 Mayıs 2013 Cuma

Ben Aslında Balon Jojeyim!

Sanırım Termodinamiğin üçüncü yasasına ayak uydurmaya çalışan dengesiz çevremde olan ve bitemeyenler!!!  karşısında garibim bünyem sonunda kafayı sofrayı koyup kahvaltılık niyetine afiyetle mideye indirdi:-(; bademciklerim balon joje taklidi yapmaya başladılar. Burnum desen Niagara şelalesine rakip olacak derecede akışkan. Kulaklarım bitlenmiş gibi kaşınıyor ve arada sırada bir ayı fısıltısı duyuyor gibiyim! Bir de nefes alış verişime amfibi kardeşler gibi çıkıyorum:-) Gece boyunca annem, oyunu zırt pırt kırmızı kartla kesen  hakem gibi 'nefes almıyorsun!' alarmı ile beni uyandırdı durdu. Aslında ben nefes alıyorum da akciğerimdeki ayının sesi benimkine baskın çıkıyor:-)


Kedi bile bünyemde gereksiz acil duruma sebebiyet verebilir! Kedi yavrusunu üç dakika sevdim diye ellerim kürek psikolojisine girdiler. Gözlerim ise, vampir kırmızısı rengine büründü:-( Tam da duygu sömürüsü stratejisi ile annemi kedi almaya ikna etmişken alerjik reaksiyonlar pijamayla yatıya geldi:'-( Avil'siz günler umuduyla...    


    

14 Mayıs 2013 Salı

Şairim Kürsüye Çıktı...

"Hayatınızda birileriyle tanıştığınız için üzülmeyin. İyi insanlar size mutluluk, kötülerse tecrübe getirirler. Daha kötüler ibret olurken en iyiler ise anılarınızı inşa eder."


"Birileri sizin hakkınızda hak etmediğiniz bir eleştiri yapıyorsa korkmayın. O insan kendi içini size sergiliyordur!"


13 Mayıs 2013 Pazartesi

Zamanı Sen Göster!


Çok güzel iyi olmamış mı yaw?:-)

Küçük Beyinler, Tek Kişilik Kalpler, Sığ Ruhlar!!!

Günlerim okul sayesinde bir garip dolu geçiyor: laboratuvar ve cihazları kullanmak için bir kaç gün öncesinden sırada sepet koymalar, azarlayası gelenlerin kapımı cadı tırnakları ile çalmaları, günlük fırça dozumu geçince bünyemde zırlama reaksiyonları, uyuyan vicdanı yüzünden Joseph Joseph olan Google taklidi Gaz Man'ın 'beni arada bırakmayın!!!' deyip devir daim yapması, ve SIFIRIN yeniden, tekrar keşfi!!! Sonu yazılamamış entrikalarla dolu bir romanda ayakları kedi kakası ile öpüşen yardımcı kadın oyuncusunun yardımcısının yardımcısının yardımcısıyım:-( Bu garip romanın ana karakterleri don değiştirir gibi her gün maske değiştirir. Yüzleri taktıkları maskeye mi benzedi yoksa maskeler mi yüzlerine ayak uydurmaya çalıştı anlamadım gitti! 
Ama anladım ki; sadece kitapların eğittiği  insanlardan iyilik beklemenin en büyük saflık ifade şeklidir. Dürüstlüğün yalan ve yalakalık ile ölçüldüğü bir yerde ADALET, VİCDAN ve DÜRÜSTLÜĞÜN sık sık izne ayrıldığını öğrendim...  


11 Mayıs 2013 Cumartesi

Zırlama Rekortmeniyim!!!

Hiç zırlayamayan ben, okul sayesinde yakında zırlama rekortmeni olabilirim:-( Maltoz kafam Cuma günü iyice hazmetti: 'tüm dünya ona karşı evhamı' ile bütün hücrelerini doyurmuş bir bünyeden kesinlikle insanlık beklenmez!



Zaten son olmayanlardan!!! sonraki tavrı neticesinde onu tanıdıklarımın listesinden hiç tanımak istemediklerimin listesindeki görünmeyen satra terfi ettirmiştim. Ama 'işle insani ilişkiler karıştırılmamalı' diye hayaller görmeye devam ediyordum. Tam bu hayallerin ortasındayken bir şaplakla kara bir kabusun ortasında bırakıldım:-( Karşımdaki insanın maskesi düştü ve gördüğüm karşısında bir an için insan olmaktan utandım! 


            

Şaşkınlığımın tek tercümanı göz yaşlarım oldu:-'( Darwin 'Türler Arası Evrim' Teorisi yanılgısına bu insanlar sayesinde düşmüş olabilir! Demek ki bazı insanların gerçek yüzünü görmek için kıyamet gününü beklemem gerekmiyormuş. Anladım kadarıyla evham ve şüphe 'Gerçeği Görme Bozukluğu' gibi bir çok kronik hastalığa sebep olabilir:-( Hakikaten bazen 'YAZIK' en kapsamlı özettir.
Bazı olaylar karşısında öyle çaresiz kalıyorum ki 'keşke şu an Allah gözünü kapatıp bizi görmezden gelse' diye içimden geçiriyorum:'-(       

8 Mayıs 2013 Çarşamba

"Sen de Susmuşsun, Öyle Dediler!"

Bir kaç haftadır can dostum, kardeşim bildiğim insana ulaşmakta zorluk çektiğimden dolayı gelmiş geçmiş en uzun zaman diliminde mahpus kaldım; mesajlarım gönderildiği yeri beğeniyor olsa gerek ki geri dönmüyor!!! Telefonumu kapalı tutmak geliyor içimden. Çünkü ancak bu şekilde 'onun' beni merak etmediğini görmem...


Bir kaç ay öncesine kadar en çok cehalet satan bilimin bu yorumunun emin kıskaçlarına kendimi bıraktığım için ruhumda poyrazlar esiyordu:-( Tam ağlayan düşlerim sustu derken, arkadaşlığım, gölgesine bastığı için karanlıkta kalan insanların tuzağına düştü:-( Suçumu bilmediğimden kendimi savunamadan arkadaşsızlığa mahkum edildim! Hüzün GPS'si olmadan, kapıyı çalmadan ruhumun matematik dersine girdi; kalbimi bölüp yalnızlıkla çarptı... 
Can dostum dengesizlik, güvensizlik gibi bir çok bulaşıcı hastalık taşıyan birinin laflarına inandığın için parmak uçlarıma kadar acı içinde bıraktı beni... Mitozla bölünen şüphesini en azından eski dostluğumuzun hatırına benle paylaşmasını diledim durdum. Her cümlesinde bir yalan sığdıracak kadar boş yer bulan bir 'insan'ın???' bir şüphesi ile tüm iki buçuk senelik dostluk gerçeği nasıl silindi anlayamadım! Her şeyden önce bu ekip işi hüznün yaratıcılarına göz yaşlarımla emekleri geçtiği için çoook teşekkür edeim:'-( Zaten bu aralar sürekli içimden 'keşke dünyaya girerken üzerimi aramasalarmış! Keşke ben de bir çok insan gibi hile, ihanet, intikam, şüphe gibi delici/kesici/ateşli/ateşsiz silahlarımı içeriye sokabilseydim!' diye geçiriyorum.! Keşke sevip değer verdiklerime karşı bu kadar savunmasız olmasaydım:-('    



Daha önce de senle paylaştığım gibi arkanda bir çok kez hikayeler yazıldı. Senin dostluğun bana daha gerçekçi geldiği için balon kafaların şüphelerinin kalbimdeki doğruları götüremeyeceğine inandım. Arkadaş, sırdaş olarak geçirdiğimiz her günde biriktirdiğim 'anlamlar' bütün karanlık güvensizliklere galip geldi. Bana her gün yeni bir TÜH Koleksiyonu yaptıran bütün acımasız insanlar ve olaylara rağmen varlığını bilmekle doping yapıyordum. 
Kendini bulmak için arkadaşlığımızı silmek istiyorsan şayet, dostluğumuz hatırına buna hayır demem. Ama öncesinde bilmen gereken bazı şeyler var; senle tanışmadan önce Sancho Panza'sı olmayan bir Don Kişot'tum:-) Hayatımda kimseyle paylaşmadığım sırlarımı senle paylaştım. Okulda kötülük beklemediğim üç kişiden birisi olduğundan ruhum sana karşı oldukça savunmasız. Kalbimdeki isyankar Peacemaker abileri senle konuşunca yoğun eylemlerini bırakma kararı aldılar. Gözümü rahatsız eden kötülüklerin karanlığı senin dostluğunla aydınlandı. Bazı şeyleri devam etmek/ettirmek için şevkim her kırıldığında sözlerin ve desteğinle şevkimi yama yapan hep sen oldun. Senin varlığın varken yara bandı yutmama da gerek yoktu...
Haberin olsun; "Bu kadar özletmen hiç etik değil!:-(". İmza toplasak yüzündeki masum gülücüğün geri gelir mi acaba?! 



7 Mayıs 2013 Salı

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Kayb Ol!!!


"Kendinizi bulabilmek için hayatınızdaki bazı insanları kayıplara göndermeniz lazım!"

Bir insan senin hakkında görmediğini avaz avaz bağırıyorsa, onu hayatından kalıcı silgi ile silmelisin. Birileri arkanda konuşuyorsa üzülme, bil ki onların arkanda olmalarının bir sebebi vardır! Pervasızca sunduğun arkadaşlığının yanıtı dengesiz kafaların kurduğu şüpheler olduğuysa kendini sorgulama. Unutma ki bir kuş uzun süre kafese mahkum edilirse uçma yeteneğini sorgulamaya başlar! Bakır değerli insanlara altın muamelesi yaptıysan ve onlar bunu kendi elektron artışı olarak kabul edecek kadar protonsuzsa, üzülme! Senin altının atom ağırlığında bir azalış olmayacağından emin ol! Bırak bakır karardığı ile kalsın. Kendi yararlarının gözlüğü ile dünyaya bakan insandan dostluk bile bekle:-( Ağaçların bize öğrettiği gibi; herkesin bağlılığı köklerine kadardır. Her ağaca yaslanılmaz!    



Yolculuk!!!

Saflık veya kötülük yüzünden aynı yolun yolcusu olduysan şayet, yola çıkma sebebinin beyaz ya da siyah olması hiç fark etmez! Önemli olan vardığın yerdir... Önemli olan taş attığın kalplerin sayısıdır...


3 Mayıs 2013 Cuma

Bu Yüz Senin mi?!

İçini ferah tut; kimse sana bakmıyor! Maskeni çıkar da yüzün bir hava alsın!!!



31 Mayıs 2013 Cuma

Garpuza Gel!!!;-)


                        

Oleyto Bilbao:D


Raporlu olsam da yine haftasonun gelişi Cuma'dan belli diyerek büyük bir keyif yaşıyorum:-) Bugünün Cuma olması dışında ekstrasellüler güzel anlamları daha var:-); ruhunu adeta çamaşır suyu ile çitilemiş gibi haytımın en temiz insanlarından birisinin doğum günü olması bugünü pembeleştiriyor. Julius Richard Petri amcanın da bugünü güzelleştirmekte katkısı büyük tabi. Kendisi 161 yıl önce, bu aralar insanlardan çok gördüğüm petri kabını icat etmiş. Çok güzel iyi yapmış:D Petrisine sağlık;-)



30 Mayıs 2013 Perşembe

Kimsin Acaba?:-)


En çok Eminem Alexander Severus'a benziyor! Bir aralar bizim sınıfta da Julius Caesar'a olmayan ikizi kadar benzeyen bir abi vardır:-) Ben kime benziyorum acaba?!

Lütfen Ölü Taklidi Yapma!

"Hiç bir zaman ölü taklidi yapma! 
Hiç bir şeyin kalbini kirletmesini izin verme.
Hayatta kalabilmek için kalbine sahip çıkman lazım. 
Arada sırada kalbini meleklere göster ve onlardan kalbini muayene etmelrini iste;
Bütün giriş çıkışlarını kontrol edip içinde gerekli miktarda mutluluk depolayıp depolamadığını baksınlar!
Depon boşalmak üzereyse pencere kenarına gidip gökyüzüne bak.
Allah geçene kadar bekle ve bakmaya devam et;
O zaman Ona seslen;
Adıyla seslen;
Sana dönüp ne istediğini kesin soracaktır.
Ne istediğini süslemeden sade bir dille talep et.
Senin için iyi olan hiç bir şeyden mahrum edilmeyeceğinden emin ol..."


29 Mayıs 2013 Çarşamba

Edebiyat Bandanası

Bu aralar bazı cümleler o kadar çok tekrarlanıyor ki onları bandanayla kafama tutturasım geliyor! Gerçi küçüklüğümden beri tekrarlanan edebiyat araçları, kafamda çok ender uyanık dolaşan şüphe canavarını uyandırıyor!Herhalde bu tekrarlanan cümleciklerden olsa gerek; bu baharda yaşadığım alerjik reaksiyonlar çift yönlü reaksiyon grubundan olup bir türlü ana ürünle sonlanmıyor:-( Power Puff Girls kızları gibi BEN, KALBİM ve AKCİĞER'im olmak üzere üçlü kız kuruları gibi ortalıkta dolaşıyoruz. Enerjim ancak saat 14-15'e kadar dayanıyor. Ondan sonra oksijeni zamla almam gerektiği için bir nefes alıp beş veriyorum. Akciğerim okula gitmem için yetersiz görüldüğü için dinlenme fazına girdim. Neyse ki bu aralar evde olmak beni mutlu ediyor. Bir de bu hastalık bahanesi ile iki yıldır mahrum bırakıldığım tatil için planlar yapabiliyorum...   



27 Mayıs 2013 Pazartesi

Ayakkabı Aşkına:D

Bu karakter sahibi ayakkabılar arasında en çok süpürgeli ve omurgalı ayakkabıları beğendim:-) Ya siz?







23 Mayıs 2013 Perşembe

Mevlana Dediğiyse Doğrudur!

Be With Those Who Help Your Being
"Be with those who help your being.
Don't sit with indifferent people, whose breath
comes cold out of their mouths.
Not these visible forms, your work is deeper.

A chunk of dirt thrown in the air breaks to pieces.
If you don't try to fly,
and so break yourself apart,
you will be broken open by death,
when it's too late for all you could become.

Leaves get yellow. The tree puts out fresh roots
and makes them green.
Why are you so content with a love that turns you yellow?"

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Kitabın Babasısın;-)


Yaşasın HAYAT!


Son günlerime sıçratılan gri hüzne rağmen hayatın damarlarındaki kan hala kırmızı akıyor. Ağızlarından soğuk fitne dışında bir şey çıkmayan insansı organizmalara rağmen hayatın bedeni sıcacık. Her gün ter kokusu eşliğinde sakız psikolojisi ile yaptığım metrobüs yolculuklarına rağmen hayatın nabzı hala 300-500 atıyor:-) 
Büyümemin daha az sancılı olması için SABIR biriktirebildiğim için çilek aromalı hissediyorum.  Balıkların umursamazlığını taklit edebildiğim için çok ama çok pembe hissediyorum! Biliyorum ki "ne kadar çok şeyi yok sayarsam, kendime o kadar çok Yaşam Alanı açıyorum!". Bazı olaylar ve insanlara karşı son kararımın UNUTMA jokerimi kullanmak olduğundan dolayı temizlenmiş hissediyorum.


Ailem ve dostlarım sayesinde dolu dolu hissediyorum. Güneşsiz günleri bana acı karşılığında sunan Bulut taklidi insanları hayatımdan silebildiğim için çok ama çok parlak hissediyorum. Ve eminim Allah pencereleri sıkıca kapatıp kapıları kitliyorsa beni dışarıdaki fırtınaya karşı koruyordur... 

21 Mayıs 2013 Salı

Fiyonklu Kararlarım Geldi!

Artık malum yerde memnuniyet koleksiyonu biriktirmekten vazgeçtim:-( Kendimi tanıtmak için yaptıklarımı yetersiz gören insanlar için cümle kurarak kelimeleri israf etmeyeceğim. Çakal Karlos'lardan öğrendiğim gibi iyiliğimi sadece dostlarıma, arkadaşlarıma ve iyilik gördüklerime karşı limitli olarak kullanacağım.



Ağzı beyninden önce aktifleşen Küçük Beyinlere karşı makbul koyun psikolojisine kapıdan çıkana kadar bürüneceğim:-( 
Hayati berbat etmek için bünyesinde gerekli olan tüm donanıma sahip olan bazı insanlara karşı susuyorum ve biliyorum ki Allah duyuyor.




Her zaman yaptığım gibi kimseden iyilik beklemeyeceğim! Çünkü anladım ki bireysel yararların olduğu edebiyatta BİZ diye bir kavram yoktur. Don Kişot'luğumu yaşamak adına zırhımı etrafımdakileri korumak için çıkarıp kendimi savunmasız bırakmayacağım. Nasıl olsa her türlü üzülen ben olacağım. Ama hiç değilse bir de 'filtreden geçirilmiş safım!' diye bonus hüznüm olmaz!  


Sadece iyiliği sözlerinde sergileyen insanlardan uzak durmaya çalışacağım (bkz: çalışmak yapmak ile eşanlamlı değildir:D). Gerçi O insanları da anlamaya çalışıyorum; emanete ihanet etmek istemedikleri için olsa gerek, ezelde teslim aldıkları İyilik Paketi'ni fabrika çıkışı gibi iade etmeye düşünüyorlar;-) 

Ve bunu uygulamaya koydum bile:-)...

Merhaba, Ben Kapitalizm!

Bu yazının yazarı kim bilmiyorum. Fakat sizinle paylaşmak istedim;



"Ben Kapitalizmim ve kızlarınızı Barbie'lerle büyüttüm, sizden estetik operasyon için para istiyorlarsa bu şaşılacak bir durum değil...
Ben Kapitalizmim ve çıkarlarım uğruna üstünüze moda endüstrisini saldım!
Sonuç: 17 yaşındaki kızların %78'i dış görünüşlerinden rahatsız.
Ben Kapitalizmim ve bir kadının bir moda dergisini 15 dakika karıştırması kendi vücuduna duyduğu memnuniyetsizliği %50 artırmaya yetiyor!
Ben Kapitalizmim ve işyerlerinde çalışıyor olmak yerine protesto gösterilerine katılan insanlar beni çıldırtıyorlar!
Dünya çapında yükselen anarşi, bu inatçı protestolar da neyin nesi? Yeni Apple ürünlerini beğenmediniz mi?
Ben Kapitalizmim ve bakış açınızı öyle bir değiştirdim ki, hırsız ve elitist bir CEO'nun hayat hikayesi sizin için "azim ve başarı hikayesi".
Ben Kapitalizmim ve ortalama bir insanın günde 5.5 saat TV izlediği bir toplumda alaşağı edilmek gibi bir kaygım yok!
Ben Kapitalizmim ve Steve Jobs tabii ki çok önemli biriydi, ancak %1'inizin ihtiyacı olan makineleri ucuz işçilerle üretmekte çok mahirdi.
Elbette bütün kapitalistler birer "aziz" gibi konuşacaklar, tıpkı Bill Gates gibi, 150 milyon dolarlık 66.000 m2 bir evde yaşayan bir aziz.
İnsan haklarını falan unutup kapitalizme iyice dalın! Fred Shuttlesworth da Steve Jobs gibi dün öldü ama hanginiz onu tanıyorsunuz ki?
Ben Kapitalizmim ve dün en mutlu günlerimden birini yaşadım, bencil bir kapitaliste, gaddar bir patrona aziz muamelesi yapmanız müthişti!
Ben Kapitalizmim ve benim yüzümden ortalık miras kavgaları yüzünden kanlı bıçaklı olmuş akrabalarla dolu.
Hepiniz birer yalancısınız çünkü kendinize istediğiniz şeyi elde edince mutlu olacağınızı söyleyip duruyorsunuz.
Her yıl 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz bir koşu bandının üstünde fazla yediklerinizi eritmek için ter döküyorsunuz!
Ben Kapitalizmim ve benim yüzümden dünyada 600 milyon obez ve 1.4 milyar aç insan var!
Ben Kapitalizmim ve Starbucks için kahve temin eden bir çiftçinin oradan bir bardak kahve satın alabilmesi için 3 gün çalışması gerek!
Ben Kapitalizmim ve Batı dünyasından her yıl 3.5 milyon kişi Uzak Doğu'ya seks turlarına gidip çocuklarla ilişkiye giriyorlar!
Ben Kapitalizmim ve Uzak Doğu'da 6-12 yaş arası kızlar 200$ gibi komik bir miktarla seks kölesi olarak satılıyorlar.
Ben Kapitalizmim ve "serbest piyasa ekonomisi" dünyanın en büyük yalanı.
Ben Kapitalizmim ve Amerikalıların %24'ü eğer milyarder olmaları için gereken bu olsaydı bütün ailelerini reddedebileceklerini söylüyor.
Ben Kapitalizmim ve kadınlara sesleniyorum! Lütfen birer obje haline geldiğinizi aklınıza getirmeden Victoria's Secret'a koşun.
Victoria's Secret ülkelerime Türkiye de ekleniyor, incecik bir parça çamaşıra 80$ verince çok çok mutlu olacağınızı garanti ediyorum!
Ben Kapitalizmim ve bütün zavallı kölelerim yarın akşam Vogue Fashion's Night Out'un tadını çıkaracaklar mı?
Ben Kapitalizmim ve 15 yaşındaki bir çocuğun iPad alabilmek için böbreğini sattığını duyunca zevkten dört köşe oldum!
Ben Kapitalizmim ve Madonna'nın sadece Londra'da 8 evi var, ortalama 600 evsize barınak olabilecek büyüklükte.
Ben Kapitalizmim ve Tayland'da Disney fabrikası için çalışan bir çocuğun Disneyland'e girecek parayı çıkarması için 55 gün çalışması gerek.
Afrika kıtası dünyanın altın rezervlerinin %90'ını elinde bulundurmasına rağmen, dünyada sadece 4 tane Afrikalı milyarder var.
Ben Kapitalizmim ve Afrika kıtasından her sene 8.5 milyar $ değerinde pırlanta çıkıyor, kıtanın açlık sorununu çözmeye yetecek miktar...
Ben Kapitalizmim ve siz pırlantalara bayılırsınız, Hindistan'da 1 milyon kişi günde sadece 1.2 dolar kazanarak o pırlantaları üretirken.
Dünyayı sarışın kadınların güzel olduğuna inandırdım, bu yüzden Asya kıtasında 300 milyon kadın düzenli olarak beyazlatıcı sabun kullanıyor.
Ben Kapitalizmim ve sizin hayatlarına özendiğiniz Hollywood yıldızlarının % 64'ü kokain bağımlısı.
Ben Kapitalizmim ve yılda 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz aynı tişörtü haftada iki kez giymeye utanıyorsunuz.
Ben Kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, artık farkına varın, taptığınız tek tanrı benim!!!
Ben Kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, Müslümanlar 5 yıldızlı Kabe manzaralı otellerinde, "ibadet" ederlerken?
Ben Kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, Müslümanlar kutsal topraklarına gittiklerinde bile alışverişe koşarken?
Ben Kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, bütün dünya Hristiyan bayramı Noel'i sırf alışveriş yapıp eğlenmek için "kutlarken"?
ABD'de 7 milyon evsiz insanın olduğundan kimsenin haberi yok çünkü TV'de gördüğünüz Amerikalıların hepsi havuzlu villalarda yaşıyorlar.
Ben Kapitalizmim ve yine başardım! Bütün kadınları dolapları tıka basa dolu olduğu halde giyecek hiçbir şeyleri olmadığına inandırdım.
Dünya nüfusunun %50'si dünya kaynaklarının ve zenginliklerinin %1'ine sahip.
Dünya nüfusunun %1'i dünya kaynaklarının ve zenginliklerinin %50'sine sahip.
Ben Kapitalizmim ve bankacılar benim evlatlarım.
Amerikalıların %85'i ekonomik durumlarını iyileştirebilecekse faşist bir hükümeti seçebileceklerini söylüyor. İşte kapitalin gücü!
Amy Winehouse gibi bağımlılara acırken hepinizin birer bağımlı olduğunu unutmanız ne kadar komik, zavallı tüketim bağımlıları!
Ben istediğim kadını elde ederim, biraz altın, biraz pırlanta, biraz şan şöhret, birkaç güzel vaat, tamamdır..."

18 Mayıs 2013 Cumartesi

Kırmızı Hissediyorum:-)

Bu mevsimde çok sık kırmızım geliyor:-D(bkz: kırmızı renkli meyvelerin çağrısına verilen fizyolojik yanıt); çilek, kiraz, vişne ve çocukluk aşkım şeftali. Bu gün mevsimin ilk ergen şeftalileri ile meyveli tatlılara giriştim. Tek yumurta ikizi şeftali kardeşleri güzelce elektrikli mangalda makyaj yaptırdım. Sonra da kendime vanilyalı dondurma ve dondurma düşmanı anneme süzme yoğurdu balla öpüştürüp şeftali tahtına oturttum:-) Siz de deneyin...     




Bana Renk Lazım!


Veee okula gitmek zorunda olmadığım şahane bir hafta sonuna ev sahipliği yapıyorum. Ergenler gibi sorgulanmanın olmadığı, büyümenin verdiği acılardan uzak iki gün. Hayatımı renklendirmek için yeterli bir zaman aralığı:-) Hafta sonunuz mutluluk avcılarından, kalbinize taş atanlardan ve karanlıktan uzak geçsin:-)   

17 Mayıs 2013 Cuma

Ben Aslında Balon Jojeyim!

Sanırım Termodinamiğin üçüncü yasasına ayak uydurmaya çalışan dengesiz çevremde olan ve bitemeyenler!!!  karşısında garibim bünyem sonunda kafayı sofrayı koyup kahvaltılık niyetine afiyetle mideye indirdi:-(; bademciklerim balon joje taklidi yapmaya başladılar. Burnum desen Niagara şelalesine rakip olacak derecede akışkan. Kulaklarım bitlenmiş gibi kaşınıyor ve arada sırada bir ayı fısıltısı duyuyor gibiyim! Bir de nefes alış verişime amfibi kardeşler gibi çıkıyorum:-) Gece boyunca annem, oyunu zırt pırt kırmızı kartla kesen  hakem gibi 'nefes almıyorsun!' alarmı ile beni uyandırdı durdu. Aslında ben nefes alıyorum da akciğerimdeki ayının sesi benimkine baskın çıkıyor:-)


Kedi bile bünyemde gereksiz acil duruma sebebiyet verebilir! Kedi yavrusunu üç dakika sevdim diye ellerim kürek psikolojisine girdiler. Gözlerim ise, vampir kırmızısı rengine büründü:-( Tam da duygu sömürüsü stratejisi ile annemi kedi almaya ikna etmişken alerjik reaksiyonlar pijamayla yatıya geldi:'-( Avil'siz günler umuduyla...    


    

14 Mayıs 2013 Salı

Şairim Kürsüye Çıktı...

"Hayatınızda birileriyle tanıştığınız için üzülmeyin. İyi insanlar size mutluluk, kötülerse tecrübe getirirler. Daha kötüler ibret olurken en iyiler ise anılarınızı inşa eder."


"Birileri sizin hakkınızda hak etmediğiniz bir eleştiri yapıyorsa korkmayın. O insan kendi içini size sergiliyordur!"


13 Mayıs 2013 Pazartesi

Zamanı Sen Göster!


Çok güzel iyi olmamış mı yaw?:-)

Küçük Beyinler, Tek Kişilik Kalpler, Sığ Ruhlar!!!

Günlerim okul sayesinde bir garip dolu geçiyor: laboratuvar ve cihazları kullanmak için bir kaç gün öncesinden sırada sepet koymalar, azarlayası gelenlerin kapımı cadı tırnakları ile çalmaları, günlük fırça dozumu geçince bünyemde zırlama reaksiyonları, uyuyan vicdanı yüzünden Joseph Joseph olan Google taklidi Gaz Man'ın 'beni arada bırakmayın!!!' deyip devir daim yapması, ve SIFIRIN yeniden, tekrar keşfi!!! Sonu yazılamamış entrikalarla dolu bir romanda ayakları kedi kakası ile öpüşen yardımcı kadın oyuncusunun yardımcısının yardımcısının yardımcısıyım:-( Bu garip romanın ana karakterleri don değiştirir gibi her gün maske değiştirir. Yüzleri taktıkları maskeye mi benzedi yoksa maskeler mi yüzlerine ayak uydurmaya çalıştı anlamadım gitti! 
Ama anladım ki; sadece kitapların eğittiği  insanlardan iyilik beklemenin en büyük saflık ifade şeklidir. Dürüstlüğün yalan ve yalakalık ile ölçüldüğü bir yerde ADALET, VİCDAN ve DÜRÜSTLÜĞÜN sık sık izne ayrıldığını öğrendim...  


11 Mayıs 2013 Cumartesi

Zırlama Rekortmeniyim!!!

Hiç zırlayamayan ben, okul sayesinde yakında zırlama rekortmeni olabilirim:-( Maltoz kafam Cuma günü iyice hazmetti: 'tüm dünya ona karşı evhamı' ile bütün hücrelerini doyurmuş bir bünyeden kesinlikle insanlık beklenmez!



Zaten son olmayanlardan!!! sonraki tavrı neticesinde onu tanıdıklarımın listesinden hiç tanımak istemediklerimin listesindeki görünmeyen satra terfi ettirmiştim. Ama 'işle insani ilişkiler karıştırılmamalı' diye hayaller görmeye devam ediyordum. Tam bu hayallerin ortasındayken bir şaplakla kara bir kabusun ortasında bırakıldım:-( Karşımdaki insanın maskesi düştü ve gördüğüm karşısında bir an için insan olmaktan utandım! 


            

Şaşkınlığımın tek tercümanı göz yaşlarım oldu:-'( Darwin 'Türler Arası Evrim' Teorisi yanılgısına bu insanlar sayesinde düşmüş olabilir! Demek ki bazı insanların gerçek yüzünü görmek için kıyamet gününü beklemem gerekmiyormuş. Anladım kadarıyla evham ve şüphe 'Gerçeği Görme Bozukluğu' gibi bir çok kronik hastalığa sebep olabilir:-( Hakikaten bazen 'YAZIK' en kapsamlı özettir.
Bazı olaylar karşısında öyle çaresiz kalıyorum ki 'keşke şu an Allah gözünü kapatıp bizi görmezden gelse' diye içimden geçiriyorum:'-(       

8 Mayıs 2013 Çarşamba

"Sen de Susmuşsun, Öyle Dediler!"

Bir kaç haftadır can dostum, kardeşim bildiğim insana ulaşmakta zorluk çektiğimden dolayı gelmiş geçmiş en uzun zaman diliminde mahpus kaldım; mesajlarım gönderildiği yeri beğeniyor olsa gerek ki geri dönmüyor!!! Telefonumu kapalı tutmak geliyor içimden. Çünkü ancak bu şekilde 'onun' beni merak etmediğini görmem...


Bir kaç ay öncesine kadar en çok cehalet satan bilimin bu yorumunun emin kıskaçlarına kendimi bıraktığım için ruhumda poyrazlar esiyordu:-( Tam ağlayan düşlerim sustu derken, arkadaşlığım, gölgesine bastığı için karanlıkta kalan insanların tuzağına düştü:-( Suçumu bilmediğimden kendimi savunamadan arkadaşsızlığa mahkum edildim! Hüzün GPS'si olmadan, kapıyı çalmadan ruhumun matematik dersine girdi; kalbimi bölüp yalnızlıkla çarptı... 
Can dostum dengesizlik, güvensizlik gibi bir çok bulaşıcı hastalık taşıyan birinin laflarına inandığın için parmak uçlarıma kadar acı içinde bıraktı beni... Mitozla bölünen şüphesini en azından eski dostluğumuzun hatırına benle paylaşmasını diledim durdum. Her cümlesinde bir yalan sığdıracak kadar boş yer bulan bir 'insan'ın???' bir şüphesi ile tüm iki buçuk senelik dostluk gerçeği nasıl silindi anlayamadım! Her şeyden önce bu ekip işi hüznün yaratıcılarına göz yaşlarımla emekleri geçtiği için çoook teşekkür edeim:'-( Zaten bu aralar sürekli içimden 'keşke dünyaya girerken üzerimi aramasalarmış! Keşke ben de bir çok insan gibi hile, ihanet, intikam, şüphe gibi delici/kesici/ateşli/ateşsiz silahlarımı içeriye sokabilseydim!' diye geçiriyorum.! Keşke sevip değer verdiklerime karşı bu kadar savunmasız olmasaydım:-('    



Daha önce de senle paylaştığım gibi arkanda bir çok kez hikayeler yazıldı. Senin dostluğun bana daha gerçekçi geldiği için balon kafaların şüphelerinin kalbimdeki doğruları götüremeyeceğine inandım. Arkadaş, sırdaş olarak geçirdiğimiz her günde biriktirdiğim 'anlamlar' bütün karanlık güvensizliklere galip geldi. Bana her gün yeni bir TÜH Koleksiyonu yaptıran bütün acımasız insanlar ve olaylara rağmen varlığını bilmekle doping yapıyordum. 
Kendini bulmak için arkadaşlığımızı silmek istiyorsan şayet, dostluğumuz hatırına buna hayır demem. Ama öncesinde bilmen gereken bazı şeyler var; senle tanışmadan önce Sancho Panza'sı olmayan bir Don Kişot'tum:-) Hayatımda kimseyle paylaşmadığım sırlarımı senle paylaştım. Okulda kötülük beklemediğim üç kişiden birisi olduğundan ruhum sana karşı oldukça savunmasız. Kalbimdeki isyankar Peacemaker abileri senle konuşunca yoğun eylemlerini bırakma kararı aldılar. Gözümü rahatsız eden kötülüklerin karanlığı senin dostluğunla aydınlandı. Bazı şeyleri devam etmek/ettirmek için şevkim her kırıldığında sözlerin ve desteğinle şevkimi yama yapan hep sen oldun. Senin varlığın varken yara bandı yutmama da gerek yoktu...
Haberin olsun; "Bu kadar özletmen hiç etik değil!:-(". İmza toplasak yüzündeki masum gülücüğün geri gelir mi acaba?! 



7 Mayıs 2013 Salı

Biberli Gerçek!!!


"Allah görüyor ve gizliyor,
İnsanlarsa görmeden bağırıyorlar!"

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Kayb Ol!!!


"Kendinizi bulabilmek için hayatınızdaki bazı insanları kayıplara göndermeniz lazım!"

Bir insan senin hakkında görmediğini avaz avaz bağırıyorsa, onu hayatından kalıcı silgi ile silmelisin. Birileri arkanda konuşuyorsa üzülme, bil ki onların arkanda olmalarının bir sebebi vardır! Pervasızca sunduğun arkadaşlığının yanıtı dengesiz kafaların kurduğu şüpheler olduğuysa kendini sorgulama. Unutma ki bir kuş uzun süre kafese mahkum edilirse uçma yeteneğini sorgulamaya başlar! Bakır değerli insanlara altın muamelesi yaptıysan ve onlar bunu kendi elektron artışı olarak kabul edecek kadar protonsuzsa, üzülme! Senin altının atom ağırlığında bir azalış olmayacağından emin ol! Bırak bakır karardığı ile kalsın. Kendi yararlarının gözlüğü ile dünyaya bakan insandan dostluk bile bekle:-( Ağaçların bize öğrettiği gibi; herkesin bağlılığı köklerine kadardır. Her ağaca yaslanılmaz!    



Yolculuk!!!

Saflık veya kötülük yüzünden aynı yolun yolcusu olduysan şayet, yola çıkma sebebinin beyaz ya da siyah olması hiç fark etmez! Önemli olan vardığın yerdir... Önemli olan taş attığın kalplerin sayısıdır...


3 Mayıs 2013 Cuma

Bu Yüz Senin mi?!

İçini ferah tut; kimse sana bakmıyor! Maskeni çıkar da yüzün bir hava alsın!!!



.

 
blogger template by arcane palette